Home

KPN Cup Tilburg

25/11/2012
Blij dat het eens kort bij huis was. Mag ook wel eens :-)

Op ongelooflijk slecht ijs kregen we weer hetzelfde aantal rondjes voorgeschoteld. Na een vermoeiende werkweek voelde ik me niet al te fris maar tijdens de wedstrijd ging het goed. Ik kon recupereren waar nodig en reed aandachtig mee. Een tikkeltje onwennig nog op die nieuwe schaatsen maar zolang het bleef rijden, reed ik ook goed. Maar dan valpartijen, redelijk veel door de scheuren in het ijs. Eentje die bleef liggen.
Bijgevolg werd de wedstrijd stilgelegd en daardoor kregen we aantal neutralisatie ronden voor de boeg. Met dat ik stopte met schaatsen kreeg ik ongelooflijke krampen in men rechtervoet.. Hoe meer ik moest bollen, hoe meer de krampen kwamen. Zo erg dat ik uit de wedstrijd dacht te stappen maar toen die gedachte door men hoofd schoot weerklonk het startschot en kwam er weer snelheid in.

Vanop laatste positie dan maar terug mee in de wedstrijd, maar tevergeefs. De krampen gingen niet weg en ik was aangewezen op rondjes aftellen. Niet meer, niet minder. Geheel anoniem over de eindmeet. Ach ja, volgende keer meer geluk.

Marchese!

23/11/2012
Na een aantal trainingen gaat het steeds beter op mijn nieuwe schaatsschoenen en ijzers. De opmaaktgemaakte schaatsschoen van marchese die ik besteld had zullen het niet meer worden. Ik heb geen 18maanden om daarop te wachten. Het zijn dus de standaard schoenen geworden en de mooie record marchese ijzers. Mijn nieuwe wapens voor de rest van het seizoen en mijn schaatsuitdaging!

Heerenveen: KPN marathon en massastart

23/11/2012
Al even geen update gegeven, eens kijken, waar waren we gebleven. De afgelopen twee weken was ik te gast in Heerenveen, op het snelle ijs, het ijsmekka van Nederland. Die eerste zaterdag stond ik aan de start van de marathon cup. Na een vermoeide week stond ik niet helemaal uitgerust en de start en kwam ik niet verder dan de 24e plaats. Ik reed in het eerste deel van de wedstrijd zeer aandachtig en was continue mee voorin. Dit moest ik naar het einde toe bekopen.

Zondag weer naar huis gekeerd voor een nieuwe werkdag. Maandag werken en een rustdagje ingelast om dinsdag alweer naar het noorden te trekken. De week van de eerste wereldbeker. Ik start niet op de afstanden, wel op de massastart. Maar eerst eens goed trainen, techniek bijschaven en vertoeven onder de echte toppers.
Ik zette zeker een aantal stappen in de goede richting. Op training voel ik zeer zeker vooruitgang. Ik wil punten scoren op techniek, niet zo zeer op tijden.

De nieuwe schaatsschoenen die ik besteld had waren eindelijk in het land. Die kreeg ik daags voor de massastart. Na aarzelen besloot ik toch al met mijn nieuwe schoenen en ijzers te schaatsen. Mis gegokt. (impulsieve beginnersfout zullen we het maar noemen). Helemaal goed stonden men ijzers nog niet onder mijn schoenen en zo onwennig als dat voelde, zo onwennig schaatste ik. Met een 12e plek sloot ik een goede en progressieve schaatsweek af.

KPN Cup Den Haag

07/11/2012
De derde KPN cup voor mij dit seizoen is alweer beter afgelopen dan vorige week. Met een 8e plaats betreed ik stevig de top10 en ook over het wedstrijdverloop mag ik niet klagen. Algemeen gezien voel ik mij een beetje vermoeid maar ik hoop dat dit tegen komend weekend weer beter is. Volgende week trek ik naar het Noorden voor een aantal trainingsdagen in Heerenveen en ook de massastart, het nieuwe onderdeel van de Worldcups.

KPN Marathon cup Deventer

28/10/2012
Mijn tweede marathon van het seizoen en de derde van de KPN cup. Met een 14e plaats als eindresultaat ben ik best tevreden. Fysiek voelde het goed. Ik reed een goede aandachtige wedstrijd en was ook voorin te bespeuren. Enkele uitvallen tijdens de wedstrijd maar toch met het hele bende naar de eindmeet. In een woelige eindsprint waarin enkele rijders de gediskwalificeerd werden en een valpartij kon ik me wel handhaven in het geweld. Risico\'s wou ik echter niet nemen en zo kwam over de finish als 14e. Een goede regelmaat en zo schuiven we elke wedstrijd wat op naar voor, zoals het ook de bedoeling is.

Erfurt

28/10/2012
De eerste langebaanwedstrijd van het jaar reed ik vorige week tijdens een trainingswedstrijd in Erfurt. Donderdag en vrijdag voorbereiden en zaterdag en zondag wedstrijd. Weer even wennen op het gladde ijs. Wel wat anders dan de buitenbaan van Amsterdam. Maar ik heb het er wel behoorlijk vanaf gebracht.

Op de 3km kwam ik door in 4.23 en de 1500m reed ik in 2.07. Beide wedstrijden reed ik een beetje vermoeid en gehaast dus geen toptijden maar goed, voor de eerste wedstrijd tegen de klok is dat niet geheel onlogisch.

Hoe dan ook ga ik dit seizoen meer op techniek dan op tijden werken wat ook echt nodig is. Op de wereldbekerwedstrijden zal ik voorlopig geen afstanden rijden, wel hier en daar een massastart. Ik heb niet voldoen verlofdagen die ik kan opnemen om de wereld rond te reizen maar het EK te Heerenveen staat zeker wel met rood aangestipt in mijn agenda.

KPN cup Marathon Amsterdam

14/10/2012
Zo, het startschot is gegeven. De eerste wedstrijd op ijs is achter de rug en met een 16e plaats op 60 deed ik het behoorlijk. Het was weer even wennen en de echte zware trainingen heb ik nog nodig. Maar ik zat mee in de kopgroep en dat was fijn, een paar keer mee voorin, alleen de laatste rondjes liepen niet meer zo vlot. Voor aanvang voelde ik me al niet fantastisch en dat kwam op het einde van de wedstrijd tot uiting. Na de wedstrijd mijn maag ongewild leeggemaakt. Donderdag reis ik af naar Erfurt, zaterdag en zondag de eerste langebaan wedstrijd van het jaar. Eens kijken hoe we het daar vanaf brengen.

Einde van de zomer!

25/09/2012
De zomer is nu officieel gedaan. Niet alleen is de zon nu ook echt weg, ook komt het schaatsseizoen korter bij. Op 13oktober rij ik mijn eerste marathon in Amsterdam. Het weekend daarna zit ik in Erfurt voor de eerste langebaan wedstrijd van het jaar.

Net zoals vorig jaar kom ik uit voor de schaatsspetters. De ploeg bestaat uit drie ploegen, net zoals vorig jaar is er de BOHH ploeg, steigerplank en nieuwkomer dit jaar is TEXTAPE ploeg! Deze laatste wordt ook mijn ploeg.

Ik zal het marathonschaatsen combineren met langebaan. Welke de juiste verdeling tussen beide zal zijn is nog af te wachten.

Hoe dan ook heb ik er ongelooflijk veel zin in, al ben ik genoodzaakt nu eerst te genezen vooraleer ik weer hard kan trainen en niet te veel achterstand op loop.

EK Hongarije

31/07/2012
Het EK werd gehouden op een kleine piste in Hongarije. Niet eens een officiële. Een noraal EK wordt zowel op de piste als op de weg gehouden maar wegens organisatorische reden was dit EK uitzonderlijk korter en enkel op de piste. Volledig in mijn nadeel, aangezien ik tijdens een EK alleen maar beter word en ook pas echt op een wegparcours mijn krachten kwijt kan en kan stunten. Mijn favoriete disciplines; de puntenkoers en de marathon werden bovendien niet verreden. Maar we doen het met wat we hebben.

De 500m en 1000m deed ik mee om de piste te leren kennen met als doel een zo goed mogelijk resultaat op de lange afstanden die pas de laatste drie dagen van het kampioenschap verreden werden. Tegen een blok van 3 atleten per land was ik de enige belgische aan de start en werd ik in de afvallingswedstrijd 7e. Dat is een mooi resultaat. Want de puntenafvalling die een dag later verreden werd ligt mij beter.

Hier zat ik goed in de wedstrijd en ging vlot mee, met als doel een top5 plaats. Deze zat er zeker in. Ik sprokkelde punten en was nog fris. Jammergenoeg kwam ik in de laatste tien ronden ten val doordat iemand mijn skeeler aantikte, ik rolde overkop en kwam hard op mijn hoofd neer. Een 10e plek. Hier baalde ik wel van want het gevoel en de manier van koersen was goed. Ook balen omdat het EK er dan al op zat, de individuele nummers waren op dat moment al gedaan en er stond enkel nog de ploegenkoers op het programma. Daarin werd ik, met een ploeg met twee belgische sprintsters, vierde.

Het blijft jammer dat ik niet kon strijden op een wegparcours om die begeerde medaille te bemachtigen maar goed, daar mogen we niet te lang bij stilstaan. De vorm was goed en meer kon ik niet doen.

De laatste dag van het EK werd de selectie voor het WK gemaakt. Hier val ik buiten. Een beslissing waar ik niet mee akkoord ben, maar wederom niet mijn keuze. Deelname aan de world games zijn door deze niet-selectie buiten bereik. Een keuze van de federatie die ik niet steun.

Weer op belgische bodem ben ik bij de dokter geweest na aanhoudende hoofdpijn. Ik zal nog zeker een week aan de kant moeten blijven wegens een hersenschudding. Van schaafwonden bleef ik redelijk gespaard daar ik eerder rolde dan over het asfalt schoof, die hersenschudding daarentegen blijft nazinderen met hoofdpijn en een suf gevoel als gevolg.

In principe is de internationale driedaagse van zandvoorde mijn volgende wedstrijd. Dit nog een beetje onder voorbehoud van het herstel.

KPN cup Almere

08/07/2012
Terwijl het in België een donkere grijze regenachtige dag was reden wij wedstrijd in het zonnige Almere, aan het water in een gezellig stadscentrum.

Op een klein parcours op de dijk met een kleine helling en een vergelijkbare afdaling hadden we met een rondje van 600m een wedstrijd van 25km voor de boeg.

Na een aantal eerdere uitvallen die verder niets opleverden kwam de juiste ontsnappingspoging, ik kreeg nog twee andere dames mee en met ons drie konden we onze voorsprong uitbreiden en zo de laatste ronde ingaan.

Als enige tegen twee teamgenoten werd het spelletje tactisch gespeeld en moest ik de duimen leggen in een verwarde sprint. Ik kwam als derde over de eindstreep maar werd uiteindelijk op een tweede plaats gezet na een uitsluiting van de winnaar.

Hoe dan ook was het een mooie wedstrijd die weer kan meetallen als training naar het EK toe en een verdiende podiumplaats.